duurzame kookcursus in Frankrijk

Een duurzame kookcursus in Zuid Frankrijk op Domaine Malpas.
Voor ons is duurzaam koken; koken met lokale producten, met de moestuin en met de seizoenen.

Een kookcursus op Domaine Malpas: is een niet meer dan logisch gevolg van onze table d’hotes avonden
en onze recepten website. Na 7 jaar met heel veel plezier voor onze gasten te koken wordt het tijd om samen
met gasten te gaan koken.
Daarom bieden wij nu een kookweek aan waarin je een week met ons gaat koken.

Denk aan hartige taart met spinazie, melanzane alla parmigiana, een lekkere salade alla Ottolenghi of een heerlijk pastasalade .

Hartige kersttaart van aardpeer zongedroogde tomaatjes en courgette tarte tatin van tomaat Sinaasappel grapefruit salade met buffel mozzarella

De gerechten zullen uit alle windhoeken komen: van het Midden Oosten, tot Frankrijk en Italië: want ook onze inspiratoren komen uit alle werelddelen:  Nigella Lawson, Ottolenghi, Alain Caron.

Waarom noemen wij het een duurzame kookcursus in Frankrijk: wij geloven dat je het best lokale producten kunt gebruiken, seizoensproducten, dat is zowel beter voor de natuur, de mens, als onze lokale ondernemers. We zullen veelal uit onze eigen moestuin gaan bereiden, hebben wij het niet zelf staan dan zullen we onze ingrediënten lokaal gaan kopen. Soms zullen er verrassend eetbare planten uit ons bos komen, onder begeleiding gaan wij een wandeling maken die ons langs al zijn eetbare producten zal leiden en die gaan we bij thuiskomst bereiden.
De gerechten zullen veelal vegetarisch zijn, koken wij wel met vlees dan zal het van onze slager komen die alleen vlees uit onze buurt levert.

Ook kruiden zullen een terugkerend thema zijn, met een minieme verandering in combinatie, waan je je in Mexico of even later Frankrijk.

We zullen niet alleen koken maar ook een wijn proeverij van onze overbuurvrouw (een Biologische wijnboerin) bezoeken, de Franse markten afstruinen, naar een kaasmakerij gaan en voor wie wil de moestuin mee onderhouden.

Alle onderdelen van het programma zijn geheel vrijblijvend, we kunnen ons heel goed voorstellen dat je een dag in een van de goede restaurants in de omgeving wilt lunchen of dineren, we hebben zelfs een sterren restaurant in de buurt en eentje met een bib gourmande.

Zin gekregen in een duurzame kookcursus in Frankrijk, lees dan onderstaande informatie en geef je snel op!

De kookweek zal van 10 tot en met 17 september 2022 plaatsvinden, de kosten voor de domainemalpaskookt kookcursus is 750 euro op basis van een tweepersoonskamer exclusief alcoholische drank, wil je liever een kamer alleen dan zijn de kosten 900 euro exclusief alcoholische drank.

Voor meer informatie kun je ons altijd mailen op: domainemalpas@gmail.com of bellen op: +33 565 72 82 07, + 33 6 70 13 01 35

 

Boor in de week van laisser faire

Plaattaart tomaat en basilicumChocolade tulband met oreo koekjesZwembad week laisser faire Plaattaart met groene asperges en roodlof