kerst recepten vegetarisch

kerst recepten vegetarisch

Kerst recepten vegetarisch die hadden jullie nog te goed en ik heb echt een paar hele lekkere waar ik zelf kneiter trots op ben.
Een heel vegetarisch kerst diner lijkt mij zelf ook best een heerlijk idee: niks te zwaar tafelen en een hoofdrol voor groente. Uiteraard is ook dit menu weer te combineren met kerst recepten met vis of kerst recepten met vlees.

We beginnen met een heerlijke soep van spinazie met artisjok: hele frisse lekkere combinatie stiekem met een zomers tintje ivm de artisjokken, die gek genoeg rond kerst altijd vol op verkrijgbaar zijn!
Spinaziesoep met artisjok

Als hoofdgerecht heb ik een recept waar ik echt heel erg trots op ben want de smaken zijn zo onwijs lekker! Het is geroosterde pompoen met aardpeer en paddenstoelensaus en salie. Dit gerecht gaat hier ook na kerstmis vaak op tafel staan want wat een smaak explosie!
geroosterde pompoen met aardpeer salie en paddenstoelen

Serveer met dit gerecht een lekkere gratin van zoete aardappel en een lekkere venkelsalade met pistache
Venkelsalade buffelmozzarella en pistachenoten

Heb je zin om het jezelf nog makkelijker te maken kies dan voor deze lasagne met 4 soorten kaas, ideaal voor te bereiden en altijd lekker.

En als dessert kun je deze heerlijke pana cotta met mandarijn serveren, ook lekker een dag van te voren al te maken.
Heerlijke panna cotta met mandarijn en kaneel

Ik vond deze vegetarische kerstrecepten eigenlijk het leukste om te verzinnen, omdat het vraagt om even langer na te denken wat je nu als hoofdgerecht zou willen serveren, ik denk dat het prima gelukt is.

Eet lekker!3 thoughts on “kerst recepten vegetarisch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *